söndag 28 oktober 2012

Sturmark på besök i Jönköping

Den 22 oktober höll förbundet Humanisternas ordförande ett föredrag på stadsbiblioteket i Jönköping. Det blev en timmes framställning om framförallt humanismen som livsåskådning.

Bland annat avverkades det nya och något obegripliga begreppet nyateism, vad humanisterna vill, om Sverige är ett sekulärt samhälle och slutligen en internationell utblick om frågor som en humanist skulle kunna tänka sig vara intresserad av. Det var bland annat abortförbud och stamcellsforskning.

För någon som intresserar sig för humanism så var det välbekanta idéer som Christer presenterade. Jag hade hoppats få höra fler kritiska röster under kvällen. Tyvärr verkar de troende Jönköpingsbor som skulle kunna tänkas stå som motpol till sekulärhumanismen inte vara intresserade av dialog i det här fallet. Jag tänker bland annat på Per Ewert som Christer debatterade i P1:s "Människor och tro". 
Lyssna: Debatt mellan Christer Sturmark och Per Ewert

Visst dök det upp frågor till Christer under kvällen men de var av den mer mer lättviktiga sorten.

Jag pratade med Christer på tåget till Nässjö och han tyckte att vi kunde ordna en lokal debatt mellan välkända lokala profiler. Jag kommer dock på rak arm inte på vilka det skulle vara.

Läs J-nytts artikel här: http://www.jnytt.se/nyhet/50569/religion-och-gud---nej-tack 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar